Monday, May 2, 2011

chery-easter !

assalamualaikum .
wah3 ! da lme ta usha blog buruk wanie nie , ape kabor lah agk nye ,
tapi oke lah kowt kan2 . hurmm , penad deh ! almklumlah bru balek dri keyL ,
ha ! asl lah tjuk entry nie CHERY EASTER ek .
ha ! nie yg nx cter nie , ceh ! mcm blgak plak . huhu ,,
wanie gla2 bersyukur coz mymom n mydad suda beli a new car lah .
hehe , msty lah hepy , yelah , adek2 wanie pun sume da besar2
so , kire oke lah ade kete yg lebih besar ,
act , kete tue baru kuar ari jumaat 29 april 2011 .
then trus bwak p keyL .
yelah , kete da besor msty kne bwak jlan jauh2 .
ceh ! mcm blagak je kan2 ,
biase lah , wanie sein's mmg poyo glo ! blagak plak uh .
tpi , ta slah kan nx share ngan blogger nie , huh ! suke haty lee .
klu tak ape gune ade blog kan .
hehehe .
nie ade skit wanie nx tnjuk rupe mne kete baru family wanie nie .

^
^
^

CHERY EASTER

ha ! sejibik cam gni lah kete nye , warne pun same , huhu ..
ade rezeki skit , nie lah yg beli nye . hehe
sume da besor mne muat dah kete lme , yelah dulu just wira shajer lah . hehe
erm , ape lgi nie ,
ha ! yg ta than nye , mymom n mydad tukar fown yg same deh ! aduh ! kejelesan
.fown NOKIA C5
tapi sokey lah , tnggu wanie dpat elaun , mcm2 da plan nie . haha
tunggu je lah ..
 oke lah , ta tau nx update ape , td kemain bnyak idea ,
pas uh depan lappy blurr plak . bngok btoi . hahaha
papai !


Friday, April 29, 2011

ah ! wanie sein's tensyen lagi !

hye ! urmm  ...
kdang2 wanie ase nx mara ade , tak mara un ade ..
mcm mne ek ade prasaan mcm tue , ssh lah , tpi , wanie ukan suke brdendam dgn org .
itu bukan sifat saye !
tapi , ape yg bole wanie buat skang dduk diam nd dgr je ape yg org ckap !
ish2 , wanie suke lah tgok org yg heppy nie , sumpah !
rse mcm wanie pun heppy skali . tapi , wlupun hkikat nye TIDAKK !
act , entry klai nih just nx share isi haty wanie yg tak terluah nie , tapi ,
ta taw nx stat mcm mner .
haish ! dah lah kan , bia kan ajer msalah2 tue , wat ape nx pkir lgi !
come on lah wanie, jgn mcm nie, kaw bole hdup sorng tanpe sesiape pun kan ?
ape yg aku nx ta dpt , tapi , tnggu one day nnty , aku akan dptkan
ape yg aku nak dlu , wlupun time tue suda mnjdi KOMAN bg org lain !
keep it up wanie , don give up !
aku yakin aku bole buat untuk mndpatkan something yg aku btul2 nak !
esok wanie maw gerak keyL suda ! so , nnty wanie msty rndu kan Fb nd BLOG buruk
nie . hurmmmm ! sedey !

----------------------------

knape ek dye buat wanie mcm tue ?ntah lah , wanie un ta tau knape !
mmg ase mlang jer nseb wanie skang penah pecaye kat org mcm tue .
klu korang nx tahu , mmg best sgt2 lah bile single mingle nie .
akhirnye wanie brjye jgak lepas drpd dnie percintaan yg ta berape
nak jdyk tue . haha .. rase mcm klakar plak bile ingt balek hal2 tue sume .
CINTA MONYET !

sumpah ! wanie da maleh lee nx couple . sume nye bole buat kwan .
syok lah mcm tue . sume org wanie bole brkwan .
thnxz lah kat sape2 yg sudi brkwan dgn wanie stakat nie .
setitik pun wanie ta penah rndu saat2 dlu kala tue , mngkin frst2 BREAK OFF ! tue
ase hampe skit lah kan , but now , wanie suda oke dri dbelenggu sume tue .

klu dlu org yg bg nsihat sruh wanie tbah hdapi dugaan2 tue ,
tapi skang ase sronok plak bile dpt bg org laen plak semngat untuk trus hdup tnpe
org trsyang !setiap org msty wanie ade ckp

"leks lah , cinte tue bukan smpai kawen pun kan "

ntah lah knape , wanie mmg suke bg nsihat mcm tue kat org skang !
ade jgak lah ase sebak if tngok org laen heppy dgn BF dyorang .
tapi,wanie da ta mo mcm tue lah .
lebih bgos hdup tnpe memikirkan sesiape .
RUNSING LAH !

oke lah , itu je kowt entry wanie kali nie , da ta taw nx ckp ape da.
penad pkir msalah yg ta henti2 kat kepale hotak wanie nie .
pas uh tmbah lg sorrang jntan nie yg btul2 wanie F**k gle2 lah .
arrgghhhh !

mood:BENGANG GLE !





Thursday, April 28, 2011

kenapa lelaki sukar memahami ??

Hey alls !

Hari nie adalah sedikit story yang nak kongsi bersama dengan pembaca blog wanie nie..pasal LELAKI!!!
Last week aku banyak terdengar kisah sedih kaum HAWA yang sering menjadi bahan mainan di kaum ADAm nie!!!
Kenapa kami si kaum HAWA diperlakukan sedemikian rupa??
jom wanie nak berkongsi cerita dan tips tentang topik hangat hari nie :

KENAPA LELAKI SUKAR MEMAHAMI



Sejak kebelakangan nie....aku selalu terima sms ..fb chat dari salah seorang kaum HAWA nie yang selalu sedih dengan sikap BF dia yang sejak 2 menjak nie buat dia macam alat permainan...sepatutnya dalam kes nie sapa yang perlu dipersalahkan???

Dia selalu cerita kat aku mengenai perangai BFdia yang pelik tapi benar..Aku pun susah nak mempercayainya tapi itulah LUMRAH SEORANG INSAN YANG BERNAMA LELAKI. Ini bukan kes nak menjatuhkan sesiapa tapi itulah hakikatnya kisah cinta.

Memang perempuan tak boleh tanpa lelaki dan lelaki juga ada perasaan yang sama.Tapi yang tak ada perasaan macam itu kita tak boleh nak buat apa. :)

Tapi yang peliknya lelaki nie klu dah tak suka kenapa perlu nak bercinta berbulan-bulan..bertahun-tahun....sampai kita dah rasa sayang dan berikan segala kasih sayang kita tiba-tiba baru nak buat pasai..kenapa perlu nak seksa kami di kaum HAWA nie...MEMANG kami nie kaum yang lemah dan tak berdaya tapi tak semestinya kami boleh diperlakukan sedemikian rupa....
sakit hati ooo klu buat kami cam tue...

Kononya sayang...tapi sayang apa sanggup biarkan kekasih hatinya menangis dan bersedih??patutkah macam tue ??..Kekadang tue meluat juga dengan LELAKI nie...kenapa perlu buat perangai yang tak elok tue.Klu betoi anda tak sayang dengan kekasih anda.Just BREAK OFF tak payah nak layan atau nak lepaskan ayat yang menyakitkan hati macam orang bodoh...lelaki jenis macam nie...bukan apa..depa nie penakut..tapi konon berlaku macho..pirahhhhh

Bagi aku sendiri.Kalau ada lelaki yang perangai macam tue.Aku terus buang ja dari hidup aku...Bukan dia sorang ja yang ada dalam dunia nie banyak lagi orang yang ada...Tapi klu dah sayang tue merebak dalam diri dan boleh katakan dah bersatu...memang agak susah nak buang..Aku memang akui benda tue..

Tapi sangat mengharapkan pada kaum ADAM nie..janganlah terlalu mempersiakan kaum HAWA. kalau dah tak sayang tinggalkan kami secara baik dan biarkan kami hidup bahagia dengan insan yang bisa berikan kami kebahagian.



dan wanie berharap sangat yang lelaki nie tak mengecewakan hati seorang perempuan yang memang sayangkan dia.Jangan jadi macam jantan dalam gambak nie...semua nak sapu.....

Okaylah..hopefully benda nie memberikan manfaat pada semua orang.Mungkin tak lengkap isinya tapi sekadar menambahkan ilmu cukuplah :)



TIPS CINTA kali nie...ialah tips bagaimana jadi seorang PEREMPUAN yang cekal :

  1. Kalau dah nampak perangai BF anda pelik, jangan suka serbu tembok..Kang nahas la jadinya.Seeloknya cuba tanya dulu..
  2. Jangan nampakkan kelemahan kita pada lelaki..Sebab itu mereka akan rasa depa hebat sebab kita sedih sebab mereka.
  3. Jangan menangis depan BF...sebab nampak sangat anda seorang yang tak boleh tanpa dia...
  4. Pegang prinsip HILANG 1 ...10 MARI...hahhahaha
  5. Jangan terlalu mengharapkan dari seorang lelaki.
  6. Jangan berikan 100% kasih sayang & kepercayaan pada lelaki.Sebab 1 hari ia akan hancur juga.TRUST ME!!
  7. Jangan terlalu percayakan kata-kata dna janji-janji manis lelaki..kerna kadang kala itu cuma lakonan semata-mata..Bak kata peptah..DIMANA ADA KEMAHUAN, DISITU ADA JALAN.
  8. PENTING!!!jangan cepat berkawan dengan lelaki yang anda baru kenal dalam masa 7 hari - 2 minggu...tak elok...sebab anda masih tak kenal hati budinya lagi..
  9. Jangan terlalu ikut cakap BF sebab tak pasti lagi dia tue SUAMI anda!!
  10. Yang paling UTAMA....Orang perempuan kena kuat dalam mengharungi segala ranjau onak dan duri...sebab itu adalah sifat utama kita...:)

Hopefully mereka yang membaca nie...dapat semangat baru...Bukan nak KONDEM sesiapa tapi nak bagi semangat pada si HAWA untuk menjadi seorang wanita yang cekal , tabah dan kuat dalam mengharungi kehidupan didunia ini..


With Luv,


andainya lelaki tau , apabila seorng perempuan jatuh cinta

Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda .
^
^

andainya lelaki tahu ..

hahaha , korang tahu notes nie wanie kutip kat mne ? ish , if nx wat sndri tue ta pyah lee.
wat pecah hotak jer , if korang nx tahu , korang ley tekan
SINI 
^
^


beza antara CINTA,SAYANG,MINAT,SUKA dan PERCINTAAN !

Cinta
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu, dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. Kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain, cinta ditujukan kepada seseorang yang kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yang ikhlas kepadanya walaupun dia buat tidak tau saja)

Sayang
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. Selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain, sayang ditujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain, suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat
Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain, minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )
Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat, suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

--->AJIM AUFA<---

hye alls ! wah .. ari nie wanie nx update psal sorang boy nie , mle2 dye tgor wanie kt fb , 
dye ckp MONTEL ! sokey lah kan , then , wanie trus trdiam ,
mcm kenal plak wanie ngn si ajim aufa nie .haha  , act , sian jgak lah kat dye .
dye da break .sedey jer kan u . leks lah , bukan smpai kawen pun , sbar jer oke,
nx wat cmner , wanie suke lah tgk u nd gf , sweet glo tahu ? hurmmm .
 ape eh wanie nx update psal ajim aufa nie , knal un bru jer , so ,
ta tau lg ltar belkang dye ape yg cter kat blogger nie .
huhu , soory  ye ! act , dye nie GOOD LOOKING  lah , suke gler tgk picx dye ,
comel lah .. aip ! jgn pkir ukan2 suda taw . haha , nx tgk tak picx dye ?
, rase nx trgelak plak , selambe badak je aku amek picx dye . tpi dpt kbenaran okeh ,
ukan aku amek snyp2 pun lah .. haha  ..
^
^
^

haha , amacam ? comel kan ? sebb tue wanie suke tgk muke dye .. haha .
nx tgok lg?
jap eh !
^
^
^
^
^
^
^
^

nah ! hamek nie , ukan men bnyak agy aku upload picx ajim aufa untuk korang !
hahaha , thnxz jgak lah kat ajim aufa nie coz bg wanie amek picx dye erk .
thnxz2 , huhu .
tpi , trlebih had plak amek kan2 .. jgn mara ! nnt kne jual plak .
huhu ..
pas da upload nie , ape nx story , haish ! itu lee pasal ,
da blank hotak lah ..


p/s untuk AJIM AUFA  : namo sedey2 ye babe ! ta smpai kawen pun relationship tue tau ,
ade jdoh nnty , jgn riso ek , mybe dye yg terbaek kan .
sabar je lah ek .. huhu ..

lastly wanie nx show kat korang psangan yg sweet sgt2 , tpi sume tnggal knangan kan ajim aufa !
soory , coz wanie amek picx nie kat blog ta bg taw plak , hehe ..
 ^
^


hahaha , sweet sgt deh picx korang yg nie , tapi , syang nye da break ..
alah , nx wat cmner , redho jer dgn ape yg brlaku taw2 .
namo sedey2 yea ..
wanie suke tgok org hepy tau ,
hehehe , oke lah ...
sorry lg skali coz wanie amek picx korang nie kat blog ek ..
 byebye !



THANXZ (: !
 --->AJIM AUFA<---









nampak nye wanie sein's suda mule menggila !

hye guys ! ups lupe .. ASSALAMUALAIKUM .. act , wanie ta de bende pun nx mrepek nie . haha , tapi , ari nie agk mendap skit . ta tau nx buat ape . so , wanie buat kputusan untuk mrepek kat sni lah , haha .nx mrepek ape pun wanie ta tahu . haha , ape yg nx share nye eh ? ta de story lah . huhu , ha ! baru tringt . ari tue wanie update status kat fb , wanie ckp wanie ade mimpi some1 . ---->putera raje<----- . ades ! maleh lee nx story nie . haha , tpi , nx bgtahu gak kat korang2 sekalian nie , wanie jmpe putera impian , yg selame nie wanie idam2kan . haha , tapi , sape dye eh ? sedey tahu tak , ta sempat nx brkenalan , muke dye un wanie ta sempat nx tgk , adui ! malang nye naseb , okeh , then mlm esok nye wanie tido awal semte2 nx cntnue mimpi putera tue balek , tapi , dye ta dtang pulak , huh ! mmg sedey gilak . ade org ckp , putera tue just dtg ari jumaat . coz , time yg wanie mimpi tue un ari jumaat . ade btul jgak kan dye mncul sebb  ari jumaat jer . ha ! ape lgi , esok ari jumaat , wanie nx kne mimpi n hayati btul2 mimpi tue , ecece ! mcm ye2 je kan wanie sein's nie .ssah lah if da berangan terlebih nie .
hurmm , ape lg eh ? next story plak . wei2 , wanie nx tnye something lah kat korang . haha . jgn gelak taw @ mnyampah plak ngn wanie nie , coz wanie sein's mmg suke perasan lah wei , ingt ! jgn gelak @mnyampah lak ngan wanie . haha . suke haty korang lah . nx tnye ------------------> wanie comey tak ? haha , itu jer , bosan lah , kdang2 , klu dlu time wanie dok hostel kan , suke tnye mmber wanie yg wanie nie comey or tak . kdang2 dyorang pun rimas ! hahah , wanie tau lah dyorang rmas ....saje nx mnggedik lebih2 . okeh , korang tahu tak mksud BUDAK2 cmner ? bukan ape lah kan , wanie pun pelik , coz ade segelintir org yg mngatakan wanie sein's nie still kebudak2kan . betul ke statement tue eh ? ntah lah wei , klu btul lah kan , ce angkat tngan skit wanie nx tgok sape yg ckp mcm tue . sokey lah ! accept jer ape yg org kate , tapi , kire oke lah kan budak2 drpd dah tua kan2 ? haha . kiut miut gitu . ah ! lupekan lah . huhu .
okeh lah babe ! wanie un da tatau maw merepek ape lg nie , ckup lah sekadar yg korang bace nie.
tue pun agk tah hape2 kan cite wanie . haha .. lntak korang nx ckp ape .
wanie pnye blog tahu.bukan korang kan . so , shut up ! okeh ..
byebye !